Pel en snipper de ui en snijd de pastinaak in grove stukken. Verhit de olijfolie in een diepe kookpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg na 3 min. de pastinaak samen met de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken en giet af.
2
Blend de soep in de blender of met een staafmixer en doe terug in de pan. Roer de kookroom erdoor en breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout. Heb je de soep liever wat dunner? Voeg dan tijdens het blenden extra water toe om de soep te verdunnen tot de gewenste dikte.
3
Verbrokkel de feta, hak de hazelnoten grof en hak de peterselie grof. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de feta, hazelnoten en peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.