In samenwerking met:
Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

Maak je dag beter met een kleurrijk bord vol pasta! Deze snelle pasta penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola staat binnen 15 minuten op tafel. Natuurlijk mag de kaas niet ontbreken.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept penne met chorizo, gekleurde tomaten en rucola

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
2
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo, snijd de worst in de lengte in vieren en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. uit.
3
Pel en snijd ondertussen de uien in halve ringen. Halveer de tomaten. Neem de chorizo met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan en bak hierin de ui 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 2 min. Schenk de kookzuivel erbij en breng aan de kook.
4
Giet de pasta af en schep met de chorizo door de roomsaus. Breng op smaak met peper. Schep de rucola erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de kaas.

Tip: houd je wel van een beetje pit in je eten? Voeg dan een paar druppels tabasco toe aan je pastasaus.

Kies een keer voor penne

Penne is een populaire pastavorm die afkomstig is uit Italië. Het woord ‘penne’ betekent eigenlijk ‘pennen’ in het Italiaans, en dit is te zien aan de cilinder vorm van de pasta, met schuine sneden aan de uiteinden. Penne is gemaakt van tarwegriesmeel en water en is verkrijgbaar in zowel gladde als geribbelde varianten. De geribbelde versie houdt sauzen beter vast en zorgt voor extra textuur in gerechten. Naast penne zijn er vele andere soorten pasta, zoals spaghetti, fusilli, linguine, tagliatelle en nog veel meer. Elk type pasta heeft zijn eigen textuur en eigenschappen, waardoor het perfect geschikt is voor verschillende gerechten.

In tegenstelling tot veel andere pastavormen, is penne een relatief stevige pasta en behoudt het zijn vorm goed tijdens het koken. Het is daarom een goede keuze voor gerechten waarin de pasta niet al te zacht moet worden, zoals in deze pastasalade met parmaham en gegrilde avocado. Ideaal als snelle lunch of avondmaaltijd en bovendien kun je het gerecht ook gemakkelijk preppen.

Penne is veelzijdig en kan in tal van gerechten worden gebruikt. Het is vooral populair in pastagerechten met romige tomaten- of kaassauzen, maar kan ook worden gebruikt in salades of als bijgerecht. Het is een populaire keuze voor het maken van gerechten zoals penne arrabiata, pasta carbonara en penne met pesto. Ook het proberen waard is deze pasta ‘guacamole’ of een pasta met gerookte zalm, prei en boerenkool. Je zet ze binnen 30 minuten op tafel en het zorgt voor een volle buik.

Kortom, penne is een heerlijke pastasoort die geschikt is voor tal van gerechten en gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Of je nu een klassieke pastamaaltijd wilt maken of op zoek bent naar een nieuwe manier om penne te gebruiken, er is altijd een recept te vinden dat past bij je smaakpapillen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Italiaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Pasta
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via