Verwijder het witte gedeelte van de sinaasappelschil en snijd de schil in dunne reepjes. Kook de schillen 10 minuten in wat water, giet ze af en spoel ze om met koud water. Herhaal dit twee keer.
2
Meng suiker, al het water en de sinaasappelschillen in een steelpan en breng dit aan de kook voor 5 minuten. Bewaar het suikerwater en laat de sinaasappelschillen 1 uur drogen op een bakpapiertje.
3
Leg de kippenbouten in een pan en vul deze met water totdat ze net onder staan. Kook de kippenbouten 10 minuten. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en hak de pistachenoten, amandelen en koriander fijn. Laat de cranberry’s weken in warm water.
4
Haal de kip uit de pan. Voeg aan het kookwater zout toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Indien je te weinig water hebt, voeg wat extra water toe. Dep de huid van de kippenbouten droog en kruid deze met 2/3 deel van de kurkuma en alle komijn, knoflookpoeder, peper en zout. Verhit in een koekenpan 1/2 deel olie en bak de halve uienringen gaar. Kruid ze met kaneel, kardemom en ½ tl kurkuma.
5
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kip knapperig en goudbruin. Gebruik het suikerwater van de sinaasappel om de kip mee te bestrijken, bestrijk de kip 4 keer zodat er een karamellaag ontstaat. Haal de kip uit de pan en bak de wortelrasp in het overgebleven suikerwater.
6
Serveer de rijst in een schaal met de sinaasappelschillen, granaatappelpitjes, wortelrasp, uienringen, koriander, amandelen, pistachenoten en cranberry’s. Top het geheel af met de kippenbouten.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.