Print opties

Sluiten

Pilav met mosselen

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Spoel de mosselen onder de kraan af met koud water. Verwijder de gebroken schelpen. Voeg ze samen met de witte wijn, het laurierblaadje en ¾ van de takjes peterselie toe in een diepe kookpan en sluit de pan af met het deksel. Breng aan de kook en zet het vuur laag zodra het vocht begint te koken. Laat de mosselen in 5 min. klaarstomen. Schud de pan af en toe om de mosselen te husselen. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Houd de mosselen apart. Haal het kookvocht door een zeef.
2
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers uit. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de ui tot glazig. Voeg de rijst, gezeefde tomaten, gesneden tomaten, knoflook, 150 ml kookvocht, het kurkumapoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en bouillonblokje toe. Roer alles door elkaar en breng aan de kook.
3
Zet het vuur laag en roer af en toe door totdat de rijst het vocht heeft opgenomen en gaar is. Verwijder het laurierblaadje.
4
Hak de overige peterselie en dille fijn. Voeg samen met de gekookte mosselen toe aan de rijst en mix voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.