Print opties

Sluiten

Piri piri drumsticks met gegrilde paprika

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de rode ui en knoflook en hak in grove stukken. Halveer de rawit peper en verwijder eventueel de zaadjes. Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap uit de rest van de limoen.
2
Maal de ui, knoflook en rawit peper samen met het limoensap, paprikapoeder, oregano, laurier en olijfolie fijn tot een gladde marinade in een keukenmachine.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Snijd de paprika’s in grove stukken. Gril de paprikareepjes 2 tot 3 min. per kant zodat een mooie grilstreep ontstaat. Verdeel de paprika in een ovenschaal.
4
Gril de kipdrumsticks in 5 min. rondom aan. Smeer de kipdrumsticks tijdens het grillen in met de piri piri marinade met een kwastje.
5
Leg de drumsticks bij de paprika in een ovenschaal en verdeel eventueel overgebleven marinade over de kip. Bak het geheel 30 min. in de oven. Bereid ondertussen de aardappelpartjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Serveer de piri piri drumsticks met aardappelpartjes en een partje limoen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.