Print opties

Sluiten

Pistache-chocoladeviennetta met karamel

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 45min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Leg een groot vel bakpapier op een bakplaat die in je koelkast past. Trek met een potlood 5 keer de onderkant van het cakeblik over op het bakpapier.
2
Breek de ruby smeltchocolade in stukjes. Doe de helft in een hittebestendige kom. Breng een laag water in een steelpan aan de kook en zet daar een hittebestendige kom boven. Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Haal de kom van de pan.
3
Roer de overige chocoladestukjes door de gesmolten chocolade. Verdeel de chocolade over de 5 getekende vormen op het bakpapier en spreid goed uit met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast en laat 1 uur uitharden.
4
Bekleed het cakeblik strak met vershoudfolie. Haal het chocolade-ijs en het pistache-ijs uit de vriezer en laat iets ontdooien. Roer elke smaak stevig door tot het een koude massa is die je wel makkelijk kan scheppen.
5
Haal de uitgeharde plakken chocolade uit de koelkast. Leg 1 plak chocola onder in het cakeblik. Schep daar een laagje chocolade-ijs, een laagje bebogeen karamelpasta en een laagje pistache-ijs op. Strijk goed glad. Leg daar weer een plak chocolade op en herhaal tot het ijs, de karamelpasta en de chocoladeplakken op zijn. Zorg dat je eindigt met een plak chocolade.
6
Dek het cakeblik af met vershoudfolie en laat minimaal 6 uur in de vriezer opstijven.
7
Verwijder de vershoudfolie van de bovenkant van het cakeblik en stort de viennetta op een mooie schaal. Verwijder het cakeblik en de vershoudfolie aan de zijkanten van de viennetta. Garneer de bovenkant van de viennetta met de gevriesdroogde frambozen, pistachenoten en decoratie balletjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.