Een show-stopping dessert is een must voor elk kerstdiner. Deze viennetta met pistache, chocolade en karamel heeft dezelfde heerlijke crack wanneer je deze in plakken snijdt als de echte viennetta. Maar dan helemaal zelfgemaakt, wat natuurlijk veel leuker is! Top de viennetta af met gevriesdroogde frambozen, pistachenoten en gouden of zilveren decoratie balletjes voor het échte wow-effect tijdens de feestdagen.
Viennetta is een populaire ijsstaaf met laagjes vanille-ijs en dunne lagen chocolade. Het werd oorspronkelijk gelanceerd in 1982 door het Brits-Nederlandse bedrijf Wall’s (nu onderdeel van Unilever). Hoewel het werd ontwikkeld door een Brits-Nederlands bedrijf, wordt Viennetta vaak geassocieerd met Italië vanwege zijn naam en de suggestie van Italiaans ijs.
De naam ‘Viennetta’ doet denken aan Wenen (in het Duits: ‘Wien’), maar het product zelf heeft geen directe band met de Oostenrijkse keuken. Viennetta heeft wereldwijd populariteit verworven en is bekend om zijn elegante uiterlijk en romige smaak. Het wordt nog steeds geproduceerd en verkocht in verschillende landen als een geliefde dessertoptie.
Tijdens de feestdagen pakken we natuurlijk allemaal iets meer uit dan normaal. Een heerlijk kerstdiner wil je dan ook het liefst afsluiten met een knaller van een kerstdessert! Om in de termen van ijs te blijven, is deze ijstaart met vlokken een aanrader. Deze ijstaart is een stuk makkelijker te maken dan de viennetta, ideaal wanneer je iets minder tijd hebt. Versier de taart als extraatje met zilveren of gouden decoratie parels en jouw ijstaart is helemaal in kerstsferen.
Andere aanraders zijn deze kerst tulband of de champagne monchoutaart. Beide taarten zijn een onwijs lekkere recepten voor als dessert, maar ook heel goed te serveren als lekkernij voor bij de koffie! Het ideale van een (ijs)taart is dat je de taart heel goed een dag van tevoren al kunt bereiden, zodat je ‘m op het moment suprême alleen nog hoeft aan te snijden.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment