In samenwerking met:
Pittige Sukadevlees Met Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pittig sukadevlees met rijst

Wie houdt er nu niet van: een lekker stoofgerecht met supermals vlees? In dit recept gebruiken we sukadevlees wat we marineren met peper voor een extra pittige smaak. Serveer het gerecht met rijst en wokgroenten en garneer met wat koriander.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept pittig sukadevlees met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
Kookmodus
1
Verwijder de steel en zaadlijst uit de rode peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Snijd het citroengras in 3 stukken. Snijd het sukadevlees in stukken van 2 cm.
2
Verhit een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak het sukadevlees 4 min. aan totdat deze begint te kleuren. Voeg vervolgens de rode peper, gember, citroengras, sojasaus en het water toe. Gaar de sukade 2 uur totdat het vlees mals is en uit elkaar valt.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit ondertussen een pan met de resterende zonnebloemolie en wok de wokgroenten 6 minuten. Hak intussen de koriander grof.
5
Serveer de pittige sukade met de rijst en wokgroenten en garneer met koriander.

Tip: Geen fan van koriander? Vervang koriander dan door platte peterselie.

Wat is sukadevlees en waar komt de naam sukade vandaan?

Sukadevlees is een bijzonder stuk vlees dat afkomstig is van de schouder van een rund. Het is een taai en vezelrijk stuk vlees dat door langdurig te stoven of te sudderen heerlijk mals en smaakvol wordt. Sukadevlees wordt vaak gebruikt in gerechten als hachee, stoofpotjes en ragouts, omdat het dus lekker mals wordt door het stoven.

Het vlees dankt zijn naam aan de sukadetak, een stukje pees dat door het vlees loopt. Deze pees is taai en moeilijk verteerbaar, maar geeft het vlees wel een unieke smaak en structuur. Om het vlees goed te kunnen bereiden, wordt de sukadetak vaak uit het vlees verwijderd voordat het in stukken wordt gesneden. Door dit te verwijderen, houd je een stuk vlees over dat heerlijk is om te stoven.

Het is belangrijk om sukadevlees langdurig te bereiden, zodat het lekker mals wordt. Daarom wordt het vlees vaak gestoofd of gesudderd in een braadpan of slowcooker. Het resultaat is een heerlijk smaakvol en aromatisch gerecht dat zeker de moeite waard is om eens te proberen. Ideaal voor een regenachtige zondag dus!

Meer recepten met sukadevlees

Naast dit pittige sukadevlees met rijst van DekaMarkt, hebben we nog een aantal andere recepten met sukadevlees. Wat dacht je van het recept van Familie van der Aar? In dit recept wordt het pepervlees bereid volgens een traditioneel familierecept. Wat je nodig hebt is geduld, maar het resultaat is goddelijk. Ook lekker: risotto met stoofvlees. Wij combineren de risotto met het frisgroene van haricots verts en het zoete van pastinaak.

Wat is sukadevlees?

Sukadevlees, ook bekend als runderborst, is een taaie en magere vleessoort afkomstig van de schouder van het rund. Het vlees heeft een grove textuur en veel bindweefsel, waardoor het geschikt is voor langzaam garen in stoofgerechten om het mals en smaakvol te maken.

Hoe lang moet sukadevlees sudderen of stoven?

Sukadevlees vereist langdurig sudderen of stoven om het mals en sappig te maken. Afhankelijk van de grootte en kwaliteit van het vlees, kan het 2 tot 4 uur nodig hebben op een laag vuur of in een oven op lage temperatuur om het gewenste resultaat te bereiken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via