Verwijder de steel en zaadlijst uit de rode peper en schil de gember. Snijd beide fijn. Snijd het citroengras in 3 stukken. Snijd het sukadevlees in stukken van 2 cm.
2
Verhit een pan met de helft van de zonnebloemolie en bak het sukadevlees 4 min. aan totdat deze begint te kleuren. Voeg vervolgens de rode peper, gember, citroengras, sojasaus en het water toe. Gaar de sukade 2 uur totdat het vlees mals is en uit elkaar valt.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
4
Verhit ondertussen een pan met de resterende zonnebloemolie en wok de wokgroenten 6 minuten. Hak intussen de koriander grof.
5
Serveer de pittige sukade met de rijst en wokgroenten en garneer met koriander.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.