Print opties

Sluiten

Pittige lasagne met Hollandse garnalen

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie.
2
Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Snijd ⅔ van de tomaten in blokjes en de overige tomaten in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Hak ⅔ van de basilicum grof.
3
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 2 min mee. Voeg de Hollandse garnalen, blokjes tomaat, tuinerwten en het knoflookpoeder toe. Mix en breng het geheel op smaak met peper en zout.
4
Mix de harissa met de zuivelspread. Voeg de helft van het mengsel toe aan de pan samen met de gehakte basilicum. Mix opnieuw.
5
Schep ⅓ van de vulling uit de pan in de ovenschaal. Leg er ⅓ van de lasagnebladen op. Herhaal totdat de vulling en de bladen op zijn. Eindig met lasagnebladen. Besmeer de bovenste lasagnebladen met het overige harissamengsel en beleg met de plakjes tomaat en gehalveerde cherrytomaten. Top af met peper en zout en schuif de lasagne voor 25 min. in de oven.
6
Garneer de lasagne met de overige basilicum en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.