Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de harde onderkant van de witlof af en halveer in de lengte. Snijd de brie in dunne plakjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes. Snijd de krulpeterselie grof.
2
Verhit een pan met de roomboter op middelhoog vuur. Bak de witlof met de snijkant naar beneden goudbruin.
3
Rol het bladerdeeg samen met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met de crème fraîche, maar laat een rand van 1 cm rondom vrij. Leg de witlof met de snijkant naar boven op het bladerdeeg en leg daar de plakjes brie en appel tussen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Bak de plaattaart 25 min. in de oven. Haal uit de oven en garneer met de krulpeterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.