Print opties

Sluiten

Noedelsoep met shiitake

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten bouillon
Ingrediënten noedels
1
Meng de helft van het water met alle ingrediënten voor de bouillon, behalve de sojasaus en miso. Breng dit aan de kook en houd dit 1 uur lang tegen de kook aan. Zeef het geheel door een theedoek. Voeg het overige water, de sojasaus en miso toe. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt.
2
Snijd de rettich met een spiraalsnijder op de fijnste stand in dunne reepjes. Blancheer de rettich door dit in een pan met kokend water en wat zout te doen. Zodra het water weer begint te koken is de rettich klaar en spoel je deze af met koud water.
3
Maak alle groentes schoon en snijd de bosui, winterpeen en rode peper schuin in dunne plakjes. Blancheer de mini paksoi en winterpeen op dezelfde manier als de rettich.
4
Bak de gemengde paddenstoelen in een koekenpan en breng op smaak met peper en zout.
5
Vul een kom met de rettich en voeg de winterpeen, Shanghai bok choy en paddenstoelen hieraan toe. Giet de hete bouillon over de noedels en groenten. Garneer de soep met bosui, rode peper en sesamolie. Tip! Diverse ingrediënten, zoals misopasta en mini-paksoi vind je bij de toko of speciaalzaak.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.