Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Plaats de serveerring op een met bakpapier beklede bakplaat of schaal en vul met ¼ van de sushirijst. Herhaal deze stap tot de sushirijst op is. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
2
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan tot 180°C. Frituur de sushirijst 8-10 min. tot ze goudbruin en krokant zijn. Verdeel over iedere sushirijst-schijf een snufje zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Scheur de surimi in reepjes. Meng de surimi met de kewpie mayonaise, ketjap en edamame boontjes. Snijd de zalm in blokjes. Snijd de bosui fijn en meng met de zalm. Snijd de avocado in plakjes.
4
Leg op twee borden een krokant sushi-rijstschijf en verdeel de avocado, surimi-mix en zalm met bosui eroverheen. Maak af met zwarte sesamzaadjes, een drizzle srirachamayonaise en sojadressing. Bedek de ‘burger’ met de overige sushi-rijstschijven.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.