Print opties

Sluiten

Pompoensoep met hete kip

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg de twee soorten pompoen toe samen met wat peper en zout en bak 2 min. mee. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 tot 15 min. koken totdat de pompoen zacht is geworden.
2
Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet samen met de kipkruiden rondom goudbruin. Voeg de sambal toe samen met het water en bak nog 3 min. mee.
3
Hak de peterselie grof. Rooster de boterhammen in een broodrooster en snijd diagonaal door. Pureer de pompoen in de bouillon met een staafmixer tot een romige soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
4
Verdeel over de kommen en garneer met de hete kip, peterselie en chiliflakes. Serveer met het geroosterde brood.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.