Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pompoen in parten van 3 cm breed en haal de pitten eruit. Snijd de parten in blokjes van 3 cm. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
2
Verdeel de pompoen en aardappel in de braadslede. Schep de knoflookplakjes, Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper, wat zout en de helft van de olijfolie erdoor. Dek het geheel af met een stuk aluminiumfolie.
3
Schuif de braadslede in de oven en rooster de pompoen en aardappel in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Schep af en toe om.
4
Bestrooi ondertussen de karbonades met peper en zout en bestrijk ze met de overige olijfolie. Bak de karbonades in een grillpan op matig hoog vuur in 15-20 min. bruin en gaar.
5
Stamp de pompoen en aardappel in de braadslede met een stamper tot een grove stamppot. Serveer de stamppot met de karbonades.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.