Print opties

Sluiten

Preischotel met zoete aardappelpuree

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met ½ van de olijfolie. Schil de zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappelen in 15 min. zacht. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter toe samen met wat peper en zout en prak tot een gladde puree.
2
Snijd de prei in ringen. Pel en snipper de ui. Hak de hazelnoten grof. Verhit de overige olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 3 min. de prei samen met het kerriepoeder en wat peper en zout toe. Bak 5 min. Roer de haver fraîche door de prei en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
3
Schep het preimengsel in de ovenschaal en verdeel de aardappelpuree eroverheen. Maak met een vork schuine strepen in de puree. Schuif de ovenschaal voor 25 min. in de oven.
4
Hak ondertussen de peterselie grof. Haal de preischotel uit de oven en garneer met de hazelnoten en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.