Print opties

Sluiten

Preistoof met gehaktballetjes en gekookte aardappel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
2
Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de knoflook en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
3
Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Schep de balletjes uit de pan, maak de pan niet schoon.
4
Bak in dezelfde hapjespan de prei op hoog vuur in 5-7 min. zacht en lichtgeblakerd. Voeg de bevroren tuinerwten, gehaktballetjes, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Stoof 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper.
5
Verdeel de aardappelen over de borden en schep de preistoof met gehaktballetjes erover.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.