Pulled BBQ-broodjes met aardappelfrietjes en frisse koolsla
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
2u 0min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de wortel. Snijd de witte kool, rode kool en wortel fijn. Doe de gesneden koolsla in een saladekom. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de blaadjes grof. Snijd de radijsjes in plakjes. Houd de basilicum en radijs apart.
2
Meng in een kleine kom de plantaardige mayonaise, veganistische zure room, witte azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de saladekom en laat minstens 1 uur intrekken voor het serveren.
3
Was ondertussen de zoete aardappel. Snijd de zoete aardappel in reepjes van ongeveer 5 mm dik. Voeg 1/3 van de olijfolie en het paprikapoeder toe en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
4
Spreid de zoete aardappelreepjes uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 30 min. in de onderste helft van de oven.
5
Meng ondertussen in een kleine kom de sojayoghurt, mayonaise, ketchup, hete mosterd en knoflookpoeder. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Meng goed door elkaar en zet apart.
6
Pel de ui en snijd in fijne ringen. Verhit ½ van de oevrige olijfolie in een koekenpan, voeg de uienringen toe en kruid met peper en zout naar smaak. Bak op middelhoog vuur in ca. 4 min. glazig. Voeg de agavesiroop toe en bak 5-6 min. of tot de uien zacht zijn. Roer regelmatig en zet apart.
7
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak de Planted – Pulled BBQ in ongeveer 5 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Verlaag het vuur na 5 min. en houd de pulled BBQ warm.
8
Snijd de broodjes doormidden. Rooster indien gewenst kort (4-5 min.) in de oven. Besmeer de broodjes met een deel van de hamburgersaus, houd de overige saus apart voor de zoete aardappelfrietjes. Voeg hierna de Planted – Pulled BBQ toe garneer de broodjes met de radijsjes, ui en basilicum.
9
Serveer met de zoete aardappelfrietjes en koolsla.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.