Print opties

Sluiten

Pulled zalm met rijst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenrol en besprenkel beide kanten met de olijfolie, het knoflookpoeder en wat peper en zout. Masseer goed in met je handen, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 20 min. in de oven.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Halveer de komkommer over de lengte en schraap met een koffielepel de zaadlijsten eruit. Snijd in halve maantjes. Mix de ketjap met de sojasaus. Pluk de blaadjes koriander.
4
Haal de zalm uit de oven en trek voorzichtig uit elkaar met een vork. Verdeel de rijst, zalm en komkommer over de borden en giet de saus over de zalm. Garneer met de koriander en sesamzaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.