Print opties

Sluiten

Pumpkin pie met kokosslagroom

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
1
Zet de blikken kokosmelk (800 ml) voor de topping 24 uur van tevoren in de koelkast. Zo scheidt de kokosmelk van het water, waar je vegan slagroom van gaat maken.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm (Ø 20 cm) in met kokosolie. Voeg 145 gr bloem, suiker en een halve zout toe aan een keukenmachine en mix kort. Voeg de santen toe en mix tot een kruimelig beslag. Voeg nu lepel voor lepel het ijskoude water toe tot het geheel een bal vormt.
3
Bestuif je werkblad met de overige bloem en kneed het deeg kort door tot een geheel. Rol het deeg uit tot deze in de taartvorm past. Plaats het deeg in de taartvorm en druk voorzichtig aan. Knip het overige deeg weg en zet de taartvorm in de koelkast tot gebruik.
4
Kook de pompoen gaar in 10 min. Laat de pompoen uitlekken en pureer glad. Laat afkoelen.
5
Schep de afgekoelde pompoenpuree, 180 ml kokosmelk, lichtbruine suiker, ahornstroop, maïzena, koek- en speculaaskruiden, vanille extract en het overige zout in een keukenmachine en mix tot een geheel. Schep de pompoenvulling in de taartvorm en bak in 60 min. gaar. De vulling zal in het midden nog een beetje zacht zijn. Laat de pumpkin pie helemaal afkoelen.
6
Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep het bovenste vaste gedeelte uit het blik. Klop samen met de slagroomversteviger tot slagroom en spuit op de pumpkin pie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.