Print opties

Sluiten

Quiche met lamsgehakt, harissa en sumak-uien

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
55 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel de sjalot en snijd in dunne ringen. Pers het sap uit de citroen en doe samen met de sjalot en sumak in een kom. Mix goed door, dek de kom af en zet koel tot gebruik.
2
Laat de rode paprika uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Snijd in kleine stukjes.
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg het lamsgehakt met het komijnpoeder, venkelzaad en wat peper en zout toe. Bak het lamsgehakt gaar. Voeg de stukjes rode paprika toe en roer alles door elkaar. Haal van het vuur.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Breek de eieren in een kom en voeg de harissa toe. Kluts met een garde tot een egaal mengsel. Bekleed de quichevorm met het quichedeeg. Snijd het overtollige deeg van de randen af. Verdeel het gehaktmengsel over de quichebodem en schenk de eieren eroverheen. Gebruik een spatel om alles te verdelen en gelijkmatig aan te drukken. Plaats de quiche in het midden van de oven en bak in 50 min. gaar.
5
Haal de quiche uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Spuit mooie streepjes van de Turkse knoflooksaus op de quiche en beleg met de sumak-uien. Ris de blaadjes van de takjes dille, verdeel over de quiche en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.