Quinoa met gegrilde bietjes, geitenkaas en gekarameliseerde walnoten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 230°C. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook 10- 15 min. tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat 5 min. staat met de deksel op de pan.
2
Pel en snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de bietjes in vieren en leg samen met de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 20 min. in het midden van de oven.
3
Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een snufje zout. Roer af en toe om en laat in 5 min. op laag vuur karameliseren.
4
Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de overige balsamicoazijn, overige olijfolie, overige honing en peper en zout. Was de amchoi en snijd grof.
5
Breng de quinoa op smaak met de dressing en meng de amchoi erdoor. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover. Maak de salade af met de walnoten en knip ten slotte de shiso purple cress erover. Verdeel de salade over de borden.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.