Print opties

Sluiten

Ratatouille

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de paprika en de helft van de tomaten in grove stukken. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd grof. Pel de teentjes knoflook en snijd grof.
2
Verwarm een pan met de helft van de olijfolie en doe de ui, paprika, tomaat, rode peper, knoflook, tijm en rozemarijn in de pan. Bak voor 30 min. op middel/laag vuur tot alles zacht en gaar is.
3
Snijd ondertussen de aubergine, de courgettes en de overige tomaten in dunne plakjes met een mandoline. Geen mandoline in huis? Snijd de groenten dan met een scherp mes in dunne plakjes.
4
Voeg wanneer het groentemengsel in de pan zacht is het bouillonblokje, het water en de basilicum toe. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit het mengsel. Blend het geheel glad met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella. Leg de plakjes aubergine, courgette en tomaat hier afwisselend en in steeds kleiner wordende ronde vormen bovenop.
6
Besprenkel met de overige olijfolie, peper en zout en bak voor 30 min. in de voorverwarmde oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.