Print opties

Sluiten

Ricotta gnocchi met broccolipesto

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten pesto
Ingrediënten gnocchi
Ingrediënten garnering
1
Kook de broccoli gaar en laat uitlekken en afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en pers de teentjes met een knoflookpers.
2
Meng de broccoli, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas met 2 el olijfolie in een keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en citroen.
3
Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.
4
Meng de Parmezaanse kaas met de ricotta. Klop de eieren met peper, zout en bloem. Meng alles luchtig door elkaar (het deeg zal iets plakkerig zijn).
5
Stort het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht. Kneed het deeg nog een paar keer door tot het handelbaar is. Let op: kneed niet te veel.
6
Deel het deeg door vier. Maak van ¼ deel deeg een rolletje van ong. 2 cm doorsnee. Snijd van dit rolletje plakjes van 1 cm. Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt.
7
Voeg de gnocchi in 2 delen aan het kokend water toe. Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken.
8
Blancheer de erwten voor 2 min in het water.
9
Meng ¾ van de pesto door de warme gnocchi en serveer de rest van de pesto er apart bij. Garneer de gnocchi met de erwten, tuinkers en basilicum. Top eventueel af met extra Parmezaanse kaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.