Rijstpapier 'quesadillas' Met Ei 0021 Def Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rijstpapier ‘quesadillas’ met ei

Liefhebber van streetfood? Probeer dan deze heerlijke ‘quesadillas’ van rijstpapier! Het recept is geïnspireerd op het Vietnamese streetfood ‘banh trang nuong’, wat ‘gegrild rijstpapier’ betekent. Door het rijstpapier te bakken, wordt het lekker knapperig. Heerlijk in combinatie met een smeuïge omelet en knapperige groenten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijstpapier ‘quesadillas’ met ei

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Meng de mayonaise met de sriracha en honing. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringen.
2
Verhit een koekenpan op laag vuur. Leg een vel rijstpapier in de pan, door de warmte trekt het vel iets samen. Verdeel een halve eetlepel zonnebloemolie en een kwart theelepel chilivlokken over het rijstpapier.
3
Breek een ei op het rijstpapier. Druk de dooier voorzichtig plat met een vork en verdeel het ei over het rijstpapier. Verdeel een kwart van de blokjes paprika en een kwart van de bosui over het ei.
4
Bak de quesadilla nog 3 tot 5 min. op laag vuur, tot het ei gestold is. Vouw het dubbel en schep uit de pan. Herhaal dit met de rest van de vellen rijstpapier.
5
Serveer de rijstpapier ‘quesadillas’ met srirachamayonaise.

Kies vaker voor de Vietnamese keuken

De Vietnamese keuken staat bekend om zijn frisse en gezonde gerechten. Het gebruik van verse kruiden, groenten en specerijen zorgt voor een rijke smaakbeleving. Een van de bekendste gerechten is pho, een soep van rijstnoedels, vlees en groenten, geserveerd met kruiden en limoen. Ook banh mi, een gevulde baguette met vlees, groenten en saus, is een populaire snack.

Naast deze gerechten is streetfood een belangrijk onderdeel van de Vietnamese keuken. Een voorbeeld hiervan is banh trang nuong, gegrild rijstpapier. Dit gerecht wordt bereid door een laag rijstpapier te beleggen met ingrediënten als garnalen, varkensvlees, bosui en kruiden. Vervolgens wordt het geheel gegrild op open vuur, waardoor het rijstpapier knapperig wordt en de vulling smaakvol gaart. Wanneer je liever een vegetarische variant wilt proberen, kun je de vis en het vlees achterwege laten en vervangen voor ei.

Een andere streetfood favoriet is banh xeo, een gevulde pannenkoek gemaakt van rijstmeel, kokosmelk en kurkuma. De vulling bestaat meestal uit varkensvlees, garnalen, taugé en munt. Het gerecht wordt geserveerd met sla en rijstpapier, die gebruikt kunnen worden om de pannenkoek in te wikkelen.

Tot slot mag ook de Vietnamese loempia niet ontbreken. Dit zijn kleine loempia’s, gemaakt van rijstvellen en gevuld met groenten, vermicelli en vaak ook vlees of garnalen. Ze worden geserveerd met een dipsaus op basis van vissaus, limoen en chilipeper. Probeer eens deze garnalen loempia’s uit de oven. Lekker krokant en gevuld met garnalen, groenten en glasmie.

Al met al biedt de Vietnamese keuken een smaakvolle en gevarieerde culinaire ervaring, met zowel verfijnde gerechten als eenvoudige streetfood snacks.

Nog meer inspiratie voor de lekkerste recepten die ook nog vegetarisch zijn? Bekijk eindeloze inspiratie voor vegetarische recepten en kies jouw favoriet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via