Print opties

Sluiten

Risotto met fried burrata

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng het ei met de melk in een schaaltje. Doe het paneermeel in een ander schaaltje. Paneer de mini burrata’s door ze in het mengsel van ei en melk te dopen, en vervolgens in het paneermeel. Leg de burrata’s op een bord en zet ze minimaal 30 min. in de vriezer om op te stijven.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Verwarm de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de risotto toe en bak 2 min. mee. Voeg beetje bij beetje de groentebouillon toe tijdens het roeren. Kook de risotto in 20 min. tot het gaar is. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s en tomaten in stukjes en bak ze 15-20 min. in de oven totdat ze zacht en bruin gekleurd zijn. Pureer de gebakken groenten met het water met behulp van een staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C. Frituur de burrata’s in 2 min. goudbruin en krokant. Serveer de gefrituurde burrata’s met de risotto en tomaat-paprikasaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.