Print opties

Sluiten

Risotto van knolselderij

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

4 personen
Ingrediƫnten
1
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen en hak fijn. Haal de blaadjes van de takjes kervel en snijd fijn. Rasp de oude kaas grof en houd alles apart.
2
Schil de knolselderij en snijd in plakken van een 0,5 cm dik. Snijd de plakken in reepjes en de reepjes in fijne blokjes. Dit wordt de risottokorrel.
3
Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de knolselderij tot net niet gaar. Schep de knolselderij uit de pan en bewaar het kookvocht.
4
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knolselderijblokjes op. Voeg lepel voor lepel de room toe zodat het mooi om de knolselderij gaat hangen. Voeg wat van het kookvocht toe. Het mengsel moet iets lopend worden.
5
Roer de oude kaas door de risotto en verdeel over de borden. Maak af met de kervel en walnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.