In samenwerking met:
Risotto Van Knolselderij
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Risotto van knolselderij

Liefhebber van risotto? Dan wil je deze romige risotto gemaakt van knolselderij proberen! Het vegetarische gerecht krijgt gelijk lekker veel groenten en wordt heerlijk romig door de toevoeging van oude kaas en room.

Samen met The Farm Kitchen’s Kookfabriek organiseren wij meermaals per jaar toffe kookworkshops. Volg een van de workshops en ga aan de slag met heerlijke gerechten uit het seizoen. Bekijk hier de opkomende kookworkshops en bestel je tickets!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jonathan Karpathios

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept risotto van knolselderij

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen en hak fijn. Haal de blaadjes van de takjes kervel en snijd fijn. Rasp de oude kaas grof en houd alles apart.
2
Schil de knolselderij en snijd in plakken van een 0,5 cm dik. Snijd de plakken in reepjes en de reepjes in fijne blokjes. Dit wordt de risottokorrel.
3
Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Kook de knolselderij tot net niet gaar. Schep de knolselderij uit de pan en bewaar het kookvocht.
4
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de knolselderijblokjes op. Voeg lepel voor lepel de room toe zodat het mooi om de knolselderij gaat hangen. Voeg wat van het kookvocht toe. Het mengsel moet iets lopend worden.
5
Roer de oude kaas door de risotto en verdeel over de borden. Maak af met de kervel en walnoten.

Aan de slag met knolselderij!

Knolselderij, een veelzijdige en voedzame groente die bekend staat om zijn aardse smaak en stevige textuur, is een ware parel in de wereld van culinaire creaties. Hoewel het vaak over het hoofd wordt gezien in vergelijking met andere bekende en verwante groenten, verdient knolselderij absoluut meer erkenning voor zijn unieke eigenschappen en culinaire veelzijdigheid.

De knolselderij, verwant aan de selderijplant, wordt geteeld om zijn knol, die onder de grond groeit en een knoestig, ruw uiterlijk heeft. Eenmaal geschild onthult deze knol een bleekwit vlees met een subtiele, aardse smaak die zich uitstekend leent voor een verscheidenheid aan bereidingswijzen.

Een populaire manier om knolselderij te gebruiken is in soepen en stoofschotels. Het toevoegen van knolselderij aan een bouillon zorgt voor een diepe en rijke smaak, terwijl de textuur zorgt voor een heerlijke variatie in de mond. Daarnaast kan knolselderij worden geroosterd, gebakken of gepureerd tot een zijdezachte puree, die een smakelijke en voedzame aanvulling vormt op elk gerecht. Of maak er risotto van, zoals in dit gerecht! Op die manier maak je jouw risotto koolhydraatarm.

Maar de veelzijdigheid van knolselderij beperkt zich niet tot hartige gerechten alleen. Het kan ook worden gebruikt in salades, rauw geraspt voor een knapperige textuur en een frisse smaak. Bovendien kan knolselderij worden toegevoegd aan gratins, quiches en zelfs aan vullingen voor een extra smaakdimensie. Je kan knolselderij ook roosteren voor een knapperig eindresultaat, zoals in dit recept voor geroosterde knolselderij met Hollandse garnalen.

Met zijn robuuste smaak en diverse culinaire toepassingen verdient knolselderij zeker een plekje in de keuken. Of het nu wordt gebruikt als hoofdingrediënt of als smaakvolle toevoeging, deze veelzijdige groente voegt een heerlijke en voedzame twist toe aan tal van gerechten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via