Print opties

Sluiten

Risotto verde

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Halveer de aspergetips. Snijd de radijs in dunne plakjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Rasp de Parmezaanse kaas.
2
Verhit de olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 min. aan. Voeg ¼ van de groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook 10 min. door op middelhoog vuur, roer regelmatig door. Voeg na 10 min. weer ¼ van de bouillon toe en kook nogmaals 10 min. op middelhoog vuur.
3
Breng ondertussen ½ van de groentebouillon aan de kook. Kook de bovenste helft van de aspergetips en de helft van de tuinerwten in 3 tot 4 min. beetgaar. Schep uit de bouillon.
4
Kook de onderste helft van de aspergetips en de rest van de tuinerwten in 6 min. gaar. in de bouillon. Schep de groenten uit de bouillon en pureer samen met ½ van de waterkers en het citroensap met behulp van een staafmixer of hakmolen.
5
Voeg deze puree, de rest van de tuinerwten, citroenrasp en de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de risotto en kook nog 1 tot 2 min. door.
6
Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de rest van de waterkers, groene aspergetips en radijs over de risotto. Pluk de takjes dille en verdeel over de risotto. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.