Print opties

Sluiten

Rode kool steak met zoete aardappelpuree, linzen en gefrituurde peterselie

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rode kool in plakken en bestrijk met 2/3 van de olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Rooster 30-45 min. in de oven tot het mooi bruin en krokant is geworden. Zet de oven uit en houd de kool warm in de oven. Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
2
Breng ondertussen een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken en kook in 15-20 min gaar. Giet af, maar gooi het kookwater niet weg.
3
Was ondertussen de linzen onder stromend water. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de linzen in 20 min. gaar.
4
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan tot het walmt. Voeg de peterselie toe en frituur ongeveer 30 sec. Laat uitlekken op keukenpapier.
5
Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Voeg wat kookvocht en de (haver)melk beetje bij beetje toe tot de puree lekker smeuïg is geworden. Breng op smaak met de tijm, peper en zout.
6
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de linzen met de ui en knoflook 5 min.
7
Schep de zoete aardappelpuree over de borden. Schep de linzen erbij en leg de rode kool erbovenop. Garneer met de gefrituurde peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.