Verwarm de oven voor op 220˚C. Snipper de ui fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit 1 el boter en fruit de ui 2 minuten aan totdat deze zacht is. Voeg de wortel toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de bloem toe aan de wortel en ui en laat 3 minuten goed meebakken. De bloem mag hierbij niet verkleuren.
2
Snijd de peterselie fijn. Meng de roomkaas door de warme visbouillon en voeg deze toe aan de uien en wortels. Laat de saus 5 minuten koken totdat deze iets dikker is. De saus dikt straks in de oven nog verder in. Voeg nu de vis, dille, peterselie, doperwtjes, sojasaus en citroenrasp toe. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
3
Vul 4 ovenschaaltjes met de visstoof. Bedek ieder schaaltje met een plakje bladerdeeg. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en zet voor 10 minuten in de oven totdat het bladerdeeg knapperig en goudbruin is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.