Print opties

Sluiten

Romige aardappelpuree met mascarpone en tijm

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.
3
Schil ondertussen met een dunschiller brede repen van de citroen. Ris de blaadjes van 1/5 van de takjes tijm. Verwarm de melk met de overige takjes tijm en de repen citroenschil in een steelpan.
4
Doe de aardappelen in een droge pan of kom, voeg de warme melk (zonder de tijm en citroenschil), de boter en mascarpone toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout, schep op een mooie schaal en garneer met de tijmblaadjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.