Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de kipdijfilets in blokjes. Snijd de paddenstoelen grof.
2
Verhit een soeppan met de roomboter. Bak de ui, knoflook en oregano 3 min. Voeg de kip toe en bak 5 min. mee.
3
Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 3 min. Schenk daarna een klein scheutje fond in de pan en roer goed tot je geen klontjes meer ziet. Voeg opnieuw een scheut fond toe, roer goed en herhaal tot je alle fond hebt toegevoegd. Voeg de slagroom, paddenstoelen en het water toe, breng de soep tegen de kook aan en laat 5 min trekken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de soep over de ovenvaste soepkommen en leg er een plakje bladerdeeg op. Zet ze op een bakplaat en bak 15 min. in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.