Snijd ¼ van de prei in zeer fijne ringen, spoel onder stromend water en houd apart. Snijd de rest van de prei in grove ringen en spoel onder stromend water.
2
Verhit de zonnebloemolie in een kookpan op middelhoog vuur. Fruit de grove preiringen 3 min. aan. Voeg de groentebouillon toe en laat 15 min. rustig doorkoken op laag vuur.
3
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Steek 3 wortels per persoon uit het bladerdeeg met de wortel-uitsteekvorm en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik enkele gaatjes in het deeg.
4
Rasp de Gruyère en meng met het paprikapoeder. Klop het ei los. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en verdeel de Gruyère over het onderste deel van de wortel. Bak 8 min. in de oven.
5
Hak intussen de dille fijn. Haal het bladerdeeg uit de oven, bestrijk het topje met losgeklopt ei en bestrooi met dille. Bak nog 2 min. in de oven.
6
Voeg ½ van de crème fraîche toe aan de soep en pureer met een staafmixer. Voeg de fijne preiringen toe en kook nog 3 min. mee. Snijd intussen de bieslook in fijne ringetjes.
7
Roer kort voor serveren de rest van de crème fraîche door de soep en maak af met de fijngesneden bieslook. Serveer met de wortels van bladerdeeg.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.