Print opties

Sluiten

Rosbief met honing-mosterdkorst

Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was de aardappelen. Snijd in de breedte in dunne schijfjes, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. Smelt kruidenboter in een steelpannetje, leg de aardappelen in een ruime ovenschaal en bestrijk met kruidenboter. Plaats de ovenschaal 30 min. in de oven.
3
Kneus het mosterdzaad in een vijzel en voeg zeezout en peper toe. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de tijm, honing en olijfolie met het mosterdzaad.
4
Smelt de boter in een koekenpan en bak de rosbief kort aan elke kant aan, zodat de buitenkant mooi is dichtgeschroeid.
5
Snijd de bol knoflook in de breedte door midden. Besmeer met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pak in met aluminiumfolie en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen.
6
Smeer de rosbief in met het mosterd-oliemengsel en plaats in de ovenschaal bij de aardappelen. Bak nog circa 15 min. in de oven.
7
Maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hang hier een stoommandje of hittebestendig vergiet in. Stoom de boontjes in het vergiet met de deksel erop in 15 min. gaar. Meng met de rucola, wat olijfolie en peper en zout naar smaak.
8
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi over de sperziebonensalade.
9
Haal de rosbief uit de oven en laat 10-15 min. rusten in aluminiumfolie. Knijp de knoflooktenen uit de bol. Serveer de rosbief in plakken met de aardappelen, knoflooktenen en sperziebonensalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.