Print opties

Sluiten

Rosbief wellington met paddenstoelen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
55 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de kastanjechampignons zeer fijn en klop het ei los in een kommetje.
2
Verhit ½ van de olijfolie in een pan en bak de kastanjechampignons 5 min. op hoog vuur. Meng vervolgens in een kom met de tijm en de truffeltapenade.
3
Verhit een pan met de overige olijfolie en schroei de rosbief in 3 min. rondom dicht. Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout.
4
Leg de plakken serranoham 1 cm overlappend in een rechthoek, iets groter dan de rosbief. Verdeel het champignonmengsel over de rauwe ham. Leg het stuk rosbief aan het begin van de plakjes rauwe ham. Rol de rosbief met de ham en het champignonmengsel van je af tot een stevige rol.
5
Rol het bladerdeeg uit. Leg het rosbiefpakketje aan het begin van het bladerdeeg en rol op. Snijd het resterende bladerdeeg af. Duw de naden voorzichtig dicht en bestrijk met het losgeklopte ei. Steek met de koekjesuitsteker sterretjes uit het overige bladerdeeg en verdeel over het bladerdeegpakket. Leg de rosbief wellington op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.