Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Pel en snipper de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, sojasaus, mirin en ¼ sesamolie.
2
Laat het vlees 30 min. marineren in de koelkast. Laat 30 min. voor gebruik op kamertemperatuur komen.
3
Spoel de basmati rijst in een zeef onder koud water tot het water helder blijft. Laat goed uitlekken.
4
Verwarm de resterende sesamolie in een kookpan op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en fruit de rijst in 3 min. glazig.
5
Draai het vuur laag en voeg het water toe. Roer eenmalig goed door en sluit dan de pan af met deksel. Stoom de rijst 15 tot 20 min. op laag vuur. Haal de deksel niet van de pan tijdens het stomen.
6
Haal de pan van het vuur en laat nog 10 min. staan met deksel op de pan.
7
Pluk en was de blaadjes little gem los van de krop. Snijd eventueel grote shiitake door de helft.
8
Meng kort voor het bakken de shiitake door het vlees. Bak het vlees en shiitake 4 min. op de bakplaat.
9
Serveer het slablad met daarin wat rijst, wortel en daarop het vlees en shiitake. Maak af met wat sesamzaadjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.