Maak een marinade van 1/3 van de sojasaus en de extra vergine olijfolie. Leg de tonijn in de marinade en marineer voor 5 min. Meng de zwarte en witte sesamzaadjes op een bord. Haal de tonijn uit de marinade en wentel door het sesamzaad zodat alle kanten bedekt zijn. Bak de tonijn in een hete koekenpan aan beide kanten 1,5 min. en zet apart.
2
Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees met een vork fijn. Voeg limoensap, wasabi en mayonaise toe en meng tot een gladde massa. Haal het avocadomengsel door een fijne zeef voor een gladde crème. Houd je van extra pittig? Voeg dan wat extra wasabi toe aan de avocadocrème.
3
Dep de garnalen droog. Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak de garnalen in 2 min goudbruin. Snijd de zalm, tonijn en radijsjes in dunne plakken, het nori vel in dunne reepjes en de komkommer met een dunschiller in linten. Rol de komkommer op tot kleine roosjes.
4
Verdeel de gemengde sla als een krans op een groot bord. Leg de zalm in roosjes op de sla. Plaats de tonijn en garnalen tussen de zalm. Plaats de zalmeitjes, komkommer, radijs, sojaboontjes, norireepjes en avocadocrème tussen de vis.
5
Serveer met een extra bakje sojasaus en de resterende avocadocrème.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.