Print opties

Sluiten

Schelpjespasta met venkelworst

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Kook de pasta al dente in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Rooster de pijnboompitten in 4 min. goudbruin in een droge koekenpan. Blijf bij de pan en roer regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitten aanbranden. Schep uit de pan en laat afkoelen.
3
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Verhit in dezelfde koekenpan de olijfolie op medium vuur en bak de sjalot en knoflook glazig. Pers het vlees van de venkelworst uit het velletje en voeg toe aan de pan. Breek het vlees in kleinere stukjes met een houten lepel en bak de stukjes in ongeveer 5 min. gaar.
4
Snijd ondertussen de courgette in kwartjes en voeg toe aan de pan. Bak 5 min. mee, of tot de courgettestukjes mooi zacht zijn.
5
Voeg de pasta toe aan de pan met vlees en schep alles door elkaar. Voeg een beetje kookvocht toe en laat 2 min. inkoken.
6
Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de pasta over borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en basilicum. Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas over de pasta te raspen en maak af met de zwarte peper.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.