Schelpjespasta Met Venkelworst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Schelpjespasta met venkelworst

De meeste Italiaanse gerechten zijn geen hogere wiskunde, maar vooral een kwestie van zorgvuldig uitgekozen ingrediënten van kwaliteit. Bij deze schelpjespasta met venkelworst, courgette en pijnboompitten is dat net zo. De bereiding is dus hartstikke simpel, maar de smaken één groot feest.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept schelpjespasta met venkelworst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de pasta al dente in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Rooster de pijnboompitten in 4 min. goudbruin in een droge koekenpan. Blijf bij de pan en roer regelmatig om te voorkomen dat de pijnboompitten aanbranden. Schep uit de pan en laat afkoelen.
3
Pel en snipper de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Verhit in dezelfde koekenpan de olijfolie op medium vuur en bak de sjalot en knoflook glazig. Pers het vlees van de venkelworst uit het velletje en voeg toe aan de pan. Breek het vlees in kleinere stukjes met een houten lepel en bak de stukjes in ongeveer 5 min. gaar.
4
Snijd ondertussen de courgette in kwartjes en voeg toe aan de pan. Bak 5 min. mee, of tot de courgettestukjes mooi zacht zijn.
5
Voeg de pasta toe aan de pan met vlees en schep alles door elkaar. Voeg een beetje kookvocht toe en laat 2 min. inkoken.
6
Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de pasta over borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten en basilicum. Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas over de pasta te raspen en maak af met de zwarte peper.

Pasta recepten met schelpjespasta

Heb jij al eens schelpjespasta gegeten? Deze pasta, ook bekend als conchiglie, is niet alleen leuk om te zien, maar ook een veelzijdige keuze voor verschillende gerechten! Dankzij de vorm van de pasta blijven sauzen en vullingen goed vastplakken, waardoor het perfect is voor zowel warme als koude bereidingen. Heb je geen idee wat je kan maken met deze pasta? Wij weten het wel!

Voor een hartige en kruidige maaltijd is schelpjespasta met venkelworst een heerlijke keuze. De sappige stukjes worst bakken we samen met knoflook en sjalot fijn voor een lekkere smaak. Voeg daar courgette aan toe en je hebt een rijke maaltijd. Je kan ook grote schelpen vullen met een mix van kipgehakt en kruiden zoals bij deze gevulde pastaschelpen met kipgehakt. Serveer de gevulde pastaschelpen in een rijke tomatensaus en werk af met een laagje gesmolten kaas. Dit gerecht is ideaal voor speciale gelegenheden of een uitgebreid diner.

Voor een frisse optie is een pastasalade met pompoen, ham, pecannoten en geitenkaas een goed idee. Combineer geroosterde pompoenblokjes, stukjes ham, krokante pecannoten en romige geitenkaas voor een herfstachtige salade vol smaak. Perfect als lunch recept of bijgerecht. Ook lekker om te maken: gevulde pastaschelpen met spinazie en zalm. De zelfgemaakte spinazie-ricottasaus blijft goed plakken in de pastaschelpen en zorgt ervoor dat je elke hap geniet!

Schelpjespasta past bij elke gelegenheid, van snelle doordeweekse maaltijden tot feestelijke diners. Laat je inspireren door deze veelzijdige pasta en geniet van smaakvolle gerechten. Tip: serveer een lekkere frisse witte of volle rode wijn bij de pasta!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via