Print opties

Sluiten

Sesamkletskoppen met witte chocolade

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit een pan op laag vuur zonder olie en rooster het Verstegen Sesamzaad goudbruin. Smelt de boter in een steelpan.
2
Splits het ei en klop het eiwit tot een dikte van slagroom. Meng dit met het sesamzaad, boter, lijnzaad en honing.
3
Leg de steekring op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 1 el van het sesam mengsel in het midden van de steekring en verspreid met een lepel tot je een goed bedekt rondje hebt van 1 cm dikte. Herhaal dit 8 keer.
4
Plaats de bakplaat in de oven en bak de kletskoppen 10 min. Draai ze halverwege voorzichtig om en bak nog voor 5 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
5
Smelt de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip de kletskoeken tot halverwege in de chocolade en laat afkoelen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.