Print opties

Sluiten

Sesamkoekjes met honing en sinaasappel

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
1
Snijd de boter in blokjes en zorg dat deze op kamertemperatuur is. Klop de boter in ongeveer 4 min. luchtig in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg de vanillesuiker toe en klop 2 min. mee, tot de suiker is opgelost.
2
Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte van de schil niet mee, dit is bitter). Voeg de sinaasappelrasp, honing en tahin toe aan de boter en mix 2 min. door.
3
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en voeg toe, mix 1 tot 2 min. tot een kruimelig deeg. Kneed het deeg nog 2 min. met de hand verder en verpak in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de witte en zwarte sesamzaadjes en schep in een kom of diep bord. Verdeel het deeg in 12 delen en rol tot balletjes. Rol de balletjes door de sesamzaadjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de balletjes ongeveer 2 cm uit elkaar. Bak 12 tot 15 min. in de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.