Print opties

Sluiten

Shakshuka met venkelsalade

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de puntpaprika en de gele paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in de lengte in dunne repen. Haal de zaadlijsten uit de rode peper als je niet van pittig houdt. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaten in grove stukken.
2
Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan op hoog vuur voor 2 min. Voeg de olijfolie toe en bak de ui 5 min. Voeg de rode peper, gele paprika en puntpaprika toe en bak in 10 min. goudbruin.
3
Voeg de tomaten, het laurierblaadje en peper en zout toe. Zet het vuur laag en laat 10 min. pruttelen. Voeg steeds een scheutje water toe, zodat het de dikte heeft van een pastasaus.
4
Snijd ondertussen de venkel in de lengte in dunne repen en meng met de azijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Maak met een lepel holtes in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Leg een deksel op de pan en laat nogmaals 10 min. pruttelen tot het ei begint te stollen. Bestrooi met peterselie.
6
Serveer de shakshuka met brood en de venkelsalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.