Print opties

Sluiten

Shami kebab

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een braadpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken, garam masala, korianderpoeder en kaneel toe. Bak 3 min. en schep regelmatig om.
2
Voeg de kikkererwten samen met een snuf peper en zout toe en mix opnieuw. Voeg het gehakt toe en blijf omscheppen tot het gehakt gaar is. Doe het mengsel samen met de koriander in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Doe in een kom, dek af met keukenfolie en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
3
Vorm ronde koeken van het mengsel. Klop het ei los en haal de shami kebabs door het ei. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kebabs rondom goudbruin in 6 min.
4
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de ijsbergsla, knoflooksaus en shami kebab.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.