Shami Kebab
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Shami kebab

Heb jij al eens van shami kebab gehoord? Shami kebab is een populaire snack uit de Indiase en Pakistaanse keuken gemaakt van fijngemalen vlees, meestal rundvlees of lamsvlees, gemengd met kikkererwten en kruiden. Dit wordt vervolgens in platte schijven gevormd en gebakken of gegrild. Heerlijk om te serveren als borrelhapje, maar wanneer je het serveert in een pitabroodje is het ook erg lekker voor het diner of de lunch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept shami kebab

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook fijn. Smelt de boter in een braadpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken, garam masala, korianderpoeder en kaneel toe. Bak 3 min. en schep regelmatig om.
2
Voeg de kikkererwten samen met een snuf peper en zout toe en mix opnieuw. Voeg het gehakt toe en blijf omscheppen tot het gehakt gaar is. Doe het mengsel samen met de koriander in de keukenmachine en maal tot een fijne pasta. Doe in een kom, dek af met keukenfolie en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
3
Vorm ronde koeken van het mengsel. Klop het ei los en haal de shami kebabs door het ei. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kebabs rondom goudbruin in 6 min.
4
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met de ijsbergsla, knoflooksaus en shami kebab.

Romige recepten uit de Indiase keuken

De Indiase keuken kent veel smaakvolle gerechten. Ze gebruiken graag diverse kruiden en specerijen, waardoor de gerechten altijd een smaakbommetje zijn. Zo zijn de zelfgemaakte shami kebab schijfjes onwijs smaakvol door alle toegevoegde kruiden en specerijen, denk aan chilivlokken, garam masala, koriander en kaneel. Een Indiase dahl is nog zo’n smaakvol recept boordevol kruiden en specerijen. Deze Indiase dahl met pompoen en spinazie breng je op smaak met garam masala, rode peper, limoen, gember en koriander. Lekker om met wat volkoren Libanees brood in te dippen.

Liefhebber van vis? Maak dan eens Patak’s traybake met tandoori zalm. Dit ovengerecht is in no time gemaakt. Een AVG’tje met broccoli, tandoori zalm en aardappelpartjes, maar dan met een Indiase twist door de tandoori kruidenpasta. Het gerecht maak je compleet met verse koriander en partjes limoen. Liever een vegetarisch recept? Probeer dan eens deze spinaziecurry met tofu. Dit recept is een knipoog naar de bekende palak paneer, een iconisch spinaziecurry uit India. Hoewel dit wordt gemaakt met paneerkaas, kiezen we in dit recept voor tofu. Zo is het gerecht niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens geheel plantaardig. Met een kleine aanpassing kan je het gerecht al vegan maken! Net zo lekker en zacht van smaak als de klassieke palak paneer. Of je nu gaat voor een snelle butter chicken of een frisse kip tandoori salade met gepofte tomaatjes, de Indiase keuken zit vol met verrassingen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via