Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de wortel heel fijn. Snijd de short ribs in 4 stukken en bestrooi met een snufje zout.
2
Verhit een grote braadpan op hoog vuur. Laat de boter schuimen en schroei de short ribs op hoog vuur rondom dicht. Schep uit de pan en voeg de ui en wortel toe aan de pan. Draai het vuur lager en bak de groenten glazig.
3
Voeg de tomatenpuree en de rode wijn toe. Laat de alcohol in 5 min. inkoken en voeg de groentebouillon en de short ribs toe. Zet het deksel op de pan en laat minstens 4 uur sudderen op laag vuur. Roer af en toe en voeg eventueel meer water toe als je ziet dat er teveel vocht verloren gaat.
4
Laat de saffraan 10 min. weken in het hete water en doe dan samen met de kokosmelk in een koekenpan. Voeg de orzo toe en roer goed om de orzo te laten garen. Breng op smaak met een snufje zout.
5
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de orzo over de borden gevolgd door de short ribs en wat van de saus. Maak af met de fijngesneden bieslook en granaatappelpitjes.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.