Print opties

Sluiten

Shredded BBQ tofu sandwich

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de rode kool in fijne reepjes. Hak de peterselie grof. Verwarm in een steelpannetje de witte wijnazijn, het water, de suiker en een snuf peper en zout totdat de suiker is opgelost. Meng de rode ui, rode kool en peterselie in een kom en schenk het azijnmengsel erbij. Roer door en zet 20 min. in de koelkast.
2
Rasp ondertussen de tofu en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de geraspte tofu voor 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en meng de BBQ saus door de tofu.
3
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak fijn met een vork. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de avocado. Pers het sap uit de limoen en voeg toe aan de avocado. Meng tot een grove guacamole. Breng op smaak met chilivlokken en wat peper en zout.
4
Verdeel de guacamole over ½ van de sneetjes brood, gevolgd door de ingelegde groenten en BBQ-tofu. Dek af met ovrige sneetjes brood en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.