Verwarm de oven voor op 190°C. Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur totdat het bruin begint te kleuren (houd goed in de gaten). Laat dit kort afkoelen.
2
Voeg de basterdsuiker, het ei en vanille-extract toe aan een keukenmachine. Schenk de roomboter erbij en mix tot een glad mengsel. Voeg de tarwebloem in delen toe. Voeg het zout en de baking soda toe en mix tot een egaal koekjesdeeg. Voeg de pure en witte chocolate chips toe en mix totdat de chocolate chips door het beslag zijn gemengd.
3
Maak met behulp van een ijsschep 10 bolletjes van het koekjesdeeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: de koeken worden tijdens het bakken groter. Bak zo nodig de koeken in twee delen of verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Schuif de koeken in de oven en bak 10 min.
4
Hak ondertussen de chocoladekruidnoten en gouden chocolade muntenklein. Haal de koeken uit de oven en garneer direct met de chocoladekruidnoten, gouden chocolade munten, schuddebuikjes en het Sinterklaas strooigoed. Laat de koeken afkoelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.