Print opties

Sluiten

Skrei met hazelnotenkorst en zomerse stamppot

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng een grote pan water aan de kook voor de aardappelen. Was de aardappelen, snijd in vieren en kook in 15-20 min. gaar.
2
Rooster de hazelnoten 2-3 min. in een droge koekenpan en hak fijn. Pel de knoflook, pers de helft uit in een kommetje en meng met de gehakte hazelnoten, de helft van de mosterd en peper en zout naar smaak.
3
Dep de vis droog en leg in een ingevette ovenschaal. Besprenkel de vis met olijfolie, beleg met het mengsel van hazelnoten en druk het voorzichtig aan. Bak 20 min. in de oven.
4
Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes. Rasp de andere helft van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de yoghurt, citroenrasp, citroensap, honing en de overige mosterd tot een saus. Pers de andere helft van de knoflook en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd de andijvie in reepjes en spoel schoon. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp met de roomboter en een snufje zout grof. Meng de andijvie erdoor.
6
Schep de andijviestamppot op een bord en leg de vis erop. Serveer met de yoghurtsaus en de citroenpartjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.