Print opties

Sluiten

Slavink met geroosterde zoete aardappel en aioli

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200C. Was de zoete aardappels en verdeel de helft van de olijfolie en peper en zout over de aardappels. Pak ze in met aluminiumfolie.
2
Leg de aardappels op een bakplaat in de voorverwarmde oven voor 45 min. tot dat de aardappels gaar zijn.
3
Verwarm een ruime pan met water op en kook de spruitjes in 4 min. beetgaar. Halveer de cherrytomaten.
4
Verwarm een pan met de overige olijfolie op en bak de slavinken in 10 min. goudbruin en gaar. Haal de slavinken uit de pan en bak de tomaten en spruitjes met de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5
Haal de zoete aardappels uit de oven en verwijder de aluminiumfolie. Maak een inkeping aan de bovenkant van de aardappels en verdeel de helft van de aioli erover.
6
Serveer de slavink met de zoete aardappels, spruitjes, tomaat. Serveer er de overige aioli apart bij.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.